We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Zelfportret

by Zwarte Poëzie

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €8 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  The CD includes 4 bonustracks from the EP Grijs Verleden

  Includes unlimited streaming of Zelfportret via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  Purchasable with gift card

    €14.50 EUR or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Transparent Clear

  Includes unlimited streaming of Zelfportret via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  Purchasable with gift card

    €20 EUR or more 

   

1.
Stockholm 03:05
Voet voor voet dat ging ons goed af maar toch woedde ’t roet met spoed in draf. En of alles vroeger echt beter was weet ik nog niet, maar soms wou ik dat ik met jou weer de sleur opzocht. Van Stockholm tot het Neudeplein, al was het om het samenzijn. Maar rondom de Dom en langs De Drift is het nu vooral een leeg aangezicht bij Stockholm. Stap voor stap gingen we de trap af en toch ontsnapte ’t rap aan wat er echt was. En of alles vroeger echt beter was weet ik nog niet, maar soms wou ik dat ik met jou weer de sleur opzocht bij Stockholm.
2.
Fiasco 03:43
Teken mij in voor een fiasco. Ik hoopte het anders te doen. Geen animo, dus prima een fiasco. Ik en hoe ik mijn tijd verdoe. Weerhoud mij van een fiasco. Bij lokalos op zoek naar gezoen. Weer geen animo, dus dito, een fiasco. Ik en hoe ik mijn tijd verdoe. Een fiasco, scenario, in petto, lokalo, inferno.
3.
Ik dans de vage blik. Ik dans want wat zie ik: Jouw vage blik, op deze vage shit. Ik dans met ons allebei, mooi met de heupen los - hup je dij opzij. Jouw vage blik, op deze vage shit. Ik dans de nacht met jou voorbij. Ik dans de vage blik. We dansen op de kick, die vage blik, op deze vage shit. Rondjes lopend, zij aan zij. Centraal Station, de week voorbij. We dansen de vage blik, nog één keer jij en ik. Ik dans de nacht met jou voorbij. Een ganse nacht, de vage blik. Ik ‘gaze in pracht want deze nacht is te gek. Ja ik danste veel, ik dans teveel.
4.
Zelfportret 03:45
Ik ben weg van gisteren, het is al laat. Er is geen gisteren, er is alleen vandaag. Ik heb geen verwijten, er zijn lidtekens gezet. Dit is geen spijt, dit is mijn zelfportret. Al zou ik willen dat ik meer had gedaan. En ik zou ook willen dat ik niet had bestaan. Ik zou ook willen dat ik meer had gedroomd. En ik zou ook willen dat dat meer loont. Maar al dat willen is wat mij niet helpt. Alleen doen, doen is wat hier telt. Al dat willen is wat niets verzet. Dit is geen spijt, dit is mijn zelfportret. Al zou ik willen dat ik meer had gedaan. En ik zou ook willen dat ik niet had bestaan. Ik zou ook willen dat ik meer had gedroomd. En ik zou ook willen dat dat meer loont.
5.
Grafveld B 03:29
Na de rit staan daar de bloemen. Tegels glanzen onder mijn schoenen. Ergernis om het verhaal, één persoon, een andere taal. Diversiteit laat zich samenvoegen, om het verhaal, het ongenoegen. Een arm om een schouder zonder te vragen. De stoet trekt voort langs tweederangs graven, op grafveld B. Horrorbossen, foetusveld, de vroege avond, uitgeteld. Een arm om een schouder zonder te vragen. Een bries brengt kou naar waar mannen dragen, op grafveld B.
6.
Nooit of te nimmer, nooit gestreel en nooit een nacht of zoen. Het was een moment of twee maar er is niets meer aan te doen. Alles dat nu lacht of paars is neemt mij weer mee, naar dat wat voelt of toch niet waar is door de rosé. Het is te vaag en verward. Nog een nip en nog een nacht, maar het laat mij niet los. Hoe het komt en hoe het is, het houdt zich in de dop. Het is dat wat lacht en nu nog paars is, hier in de zon. Of hoe het voelt ook echt waar is, fluistert het beton. Het is te vaag en verward.
7.
Pijnstiller 03:04
Met een pijnstiller in mijn mik vergeet ik wat waar is. Met mijn pijnstiller heb ik schik, slok voor slok totdat ie op is. Als ik mijn pijnstiller weer doorslik, aan de bar waar er genoeg is. Met mijn pijnstiller merk ik niks, op de dansvloer waar het al laat is. Ik heb een pijnstiller en een blik dat het al weer genoeg is. Als ik die pijnstiller weghik aan de tap waar ’t vrij vol zit. Het is altijd vaste prik als ik er ’s nachts doorheen zit. Mijn pijnstiller en die blik, terwijl het glas alweer gevuld is. Telkens als ik het pik, mijzelf weer van de grond vis, pak ik mijn pijnstiller en snik, omdat het al te laat is. Hak die knoop door of zwicht, slok voor slok, slik tot ie op is. Met mijn pijnstiller voel ik niks, alleen hetgeen dat ik mis. Met een pijnstiller in mijn mik vergeet ik wat waar is. Met mijn pijnstiller heb ik schik, slok voor slok totdat ie op is. Als ik mijn pijnstiller weer doorslik, aan de bar waar er genoeg is. Met mijn pijnstiller merk ik niks, op de dansvloer waar het al laat is.
8.
Iedereen voelt het, dat kan ik zeggen. Trillende vingers en de tijd die we hebben. Ik voel niets, ik kan het verdragen. Ben ik niet normaal? Ben ik levend begraven? Geen paniek, ik kan het laten. De angst laat ik los, ik kan niet meer praten. Na het scheren het bloed op mijn kraag en het was nooit zo erg als in de laatste dagen.

credits

released February 26, 2021

Tekst & Muziek [1-7]: Edwin van der Velde

Tekst & Muziek [8]: Drahtkur (Dieter Geiß, Boris Janko, Dieter Eichinger & Michael Wetzlar)

Productie: René Jongeneelen & Edwin van der Velde

Mastering: Pier-Durk Hogeterp

Logo & Hoes design: Troy Jay

Fotografie: Frank Wiersema

license

all rights reserved

tags

about

Zwarte Poëzie Utrecht, Netherlands

Zwarte Poëzie is a New Wave band from The Netherlands blending sharp alternative rock inspired guitar sounds with drummachines, synths and Dutch vocals.

contact / help

Contact Zwarte Poëzie

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Zwarte Poëzie, you may also like: